Iată cum să foloseşti uleiul de ricin pentru îngrijirea tenului

ulei_de_ricin

Probabil ai auzit de uleiul de ricin şi de faptul că este foarte bun pentru îngrijirea pielii şi părului. Dacă nu ai încercat încă acest ulei, îţi povestesc eu astăzi mai multe despre el şi pentru ce obişnuesc  să îl folosesc eu.

Uleiul de ricin se obţine din seminţele plantei de ricin, originară din India. Are o culoare galbenă şi o consistenţă densă. Are numeroase proprietăţi  asupra corpului, printre care se numără: curăţarea tenului de impurităţi, stoparea căderii părului, întărirea unghiilor şi diminuarea ridurilor.

Eu îl folosesc la îngrijirea tenului, mai ales iarna, când acesta este afectat de frig şi se usucă repede. Pentru a îmi menţine faţa hidratată, aplic câteva picături de ulei de ricin pe faţă şi masez uşor pielea. Fac asta seara ca să pătrundă uleiul bine în piele în timpul nopţii.

Şi mai fac un tratament cu ulei de ricin care este foarte bun pentru o curăţare în profunzime a tenului: aplic ulei pe toată faţa, îl las să acţioneze o jumătate de oră şi îmi pun apoi pe faţă un prosop înmuiat în apă caldă. Ţin prosopul aşa până când se răceşte. La final, îndepărtez  uleiul de ricin cu gelul meu de curăţare şi clătesc faţa cu multă apă.

Citeşte în articolul de aici la ce mai este bun uleiul de ricin pentru îngrijirea pielii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s